• Εγγραφή στο Newsletter

Υποκατάστατα γευμάτων ή διατροφικό πλάνο ;

DSCN0360

Ο πρόεδρος της επιστημονικής εταιρείας «η Διατροφή του παιδιού» και επιστημονικός διευθυντής της nutrimed, Δρ. Αναστάσιος Παπαλαζάρου, μαζί με την Λέκτορα Διατροφής και Μεταβολισμού στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου, Δρ. Αιμιλία Παπακωνσταντίνου, «μονομάχησαν», διασταυρώνοντας τα επιστημονικά τους ξίφη, σε ένα εξαιρετικό ενδιαφέρον debate που κέντρισε το ενδιαφέρον των συνέδρων στα πλαίσια του 8ου Συνεδρίου των Κυπρίων Διαιτολόγων.

Τα υποκατάστατα γευμάτων, όπως τόνισε ο κ. Παπαλαζάρου, φαίνεται να υπερτερουν όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα στην απώλεια βάρους, από ότι ισοενεργειακά διατροφικά προγράμματα με συμβατικές τροφές. Αυτοί που τα ακολουθούν παρουσιάζουν υψηλό βαθμό συμμόρφωσης και όσοι τα συνεχίζουν και στη φάση της διατήρησης εμφανίζουν επίσης ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Από την άλλη πλευρά, όπως ανέφερε η κ. Παπακωνσταντίνου, τα υποκατάστατα δεν συμβάλλουν στη διαμόρφωση σωστής διατροφικής συνείδησης και ουσιαστικά δεν δίνουν λύση σε πραγματικές συνθήκες. Ένα σωστά σχεδιασμένο διατροφικό πλάνο, μπορεί να δώσει επίσης ικανοποιητικά αποτελέσματα τόσο στη φάση της απώλειας βάρους, όσο και τη διατήρησης και με πολύ μικρότερο κόστος.

Μετά από μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και με το κοινό, το συμπέρασμα που κυριάρχησε ήταν τα υποκατάστατα γευμάτων θα μπορούσαν να αποτελούν μία λύση για ορισμένες κατηγορίες υπερβαρων/παχυσαρκων, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό που είναι ουσιαστικής σημασίας ή υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών, ώστε η απώλεια βάρους να συνοδεύεται από αντίστοιχη διατήρηση.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.

DSCN0420DSCN0369 DSCN0373 DSCN0382 DSCN0409 DSCN0411 DSCN0417

Συγγραφέας άρθρου: Child Nutrition -

Γράψτε το σχόλιό σας.

* Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, με πεζοκεφαλαία

Copyright © 2013 - Child’s Nutrition. All Rights Reserved.
WebOlution design & development