• Εγγραφή στο Newsletter

Ταυτότητα

Γνωρίζουμε ότι περίπου 2 στους 3 συνάνθρωπους μας έχουν βάρος μεγαλύτερο από το κανονικό. Επίσης γνωρίζουμε ότι οι μέχρι σήμερα γνωστές προσεγγίσεις για τον έλεγχο βάρους δεν φαίνεται να είναι ισχυρά αποτελεσματικές, καθώς τα ποσοστά της  παχυσαρκίας όχι μόνο δεν μειώνονται, αλλά σε πολλούς πληθυσμούς αυξάνονται. Ένας ουσιαστικός λόγος της μη αποτελεσματικής θεραπείας αποτελούν οι κακές διατροφικές συνήθειες που όπως έχει βρεθεί δύσκολα τροποποιούνται.  Οι περισσότερες από αυτές έχουν τις ρίζες τους στην παιδική ηλικία κι έτσι η επιστημονική κοινότητα συμφωνεί ότι για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την επιδημία της παχυσαρκίας στη σημερινή εποχή θα πρέπει να ξεκινήσουμε την προσέγγιση από την παιδική ηλικία.

Όμως και στην παιδική ηλικία η εικόνα δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική, καθώς στη χώρα μας περίπου 1 στα 4 Ελληνόπουλα έχει βάρος μεγαλύτερο από το κανονικό. «Το να τραφεί σωστά ένα παιδί στη σημερινή εποχή, είναι σαν να προσπαθεί να επιβιώσει μέσα σε τσουνάμι» περιγράφει ο διακεκριμένος καθηγητής Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου του Yale, Kelly Brownell, καταδεικνύοντας τις δυσκολίες του εξωτερικού περιβάλλοντας στη διατήρηση μιας ισορροπημένης, αλλά κυρίως υγιεινής διατροφικής στρατηγικής στην παιδική ηλικία.

Η «Διατροφή του Παιδιού», αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα της έγκυρης ενημέρωσης και των σωστών διατροφικών επιλογών τόσο σε επίπεδο παιδιών, όσο και σε αυτό της γονικής παρέμβασης, δημιουργήθηκε για να συμβάλλει στην κάλυψη αυτού του κενού  στην Ελληνική κοινωνία. Κύρια φιλοδοξία της αποτελεί όχι μόνο η δημιουργία  ενός επιστημονικού σύγχρονου και εύληπτου πλαισίου ενημέρωσης, αλλά και η ουσιαστική παρέμβαση στην τροποποίηση των συμπεριφορών τόσο σε επίπεδο διατροφής, όσο και άσκησης.

 

Copyright © 2013 - Child’s Nutrition. All Rights Reserved.
WebOlution design & development