• Εγγραφή στο Newsletter

Σολομός σοτέ με καλαμπόκι, πατάτες και ρόκα

ΥΛΙΚΑSolomoKalampokiSalata

Για το καλαμπόκι, τις πατάτες και τη ρόκα

  • 15 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 45 γρ. χυμό λεμόνι
  • 20 γρ. χυμό λάιμ
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. σησαμέλαιο
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. καλαμπόκι, μαγειρεμένο
  • 150 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
  • 500 γρ. πατάτες γαλλικές, μαγειρεμένες και κομμένες σε φέτες
  • 100 γρ. ρόκα
  • 5 γρ. κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για το σολομό

  • 4 φιλέτα σολομού, 250 γρ. το καθένα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το καλαμπόκι, τις πατάτες και τη ρόκα

Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε τη μουστάρδα, τους χυμούς και τη ζάχαρη. Σιγά σιγά προσθέτουμε το σησαμέλαιο και το ελαιόλαδο. Σε μια μπασίνα τοποθετούμε το καλαμπόκι, τις πατάτες, τη ρόκα, τον κόλιανδρο και το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε και αλατίζουμε.

Για τον σολομό

Αλατίζουμε τα φιλέτα του σολομού και από τις 2 πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον σολομό από την πάνω πλευρά (την αντίθετη από αυτή της πέτσας) μέχρι να ροδίσει καλά. Τον γυρνάμε από την άλλη, τον τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τελειώνουμε το μαγείρεμα στον φούρνο στους 150⁰C μέχρι το ψάρι να είναι ψημένο αλλά ζουμερό.

Συγγραφέας: Γιάννης Λουκάκος, Σεφ

Γράψτε το σχόλιό σας.

* Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, με πεζοκεφαλαία

Copyright © 2013 - Child’s Nutrition. All Rights Reserved.
WebOlution design & development