• Εγγραφή στο Newsletter

Πρέπει ένα παιδί να αδειάζει το πιάτο του;

1356Όταν ένα αδύνατο παιδί λέει χόρτασα, αλλά εμείς θεωρούμε ότι δεν έχει φάει αρκετά, να το πιέζουμε να τελειώσει το φαγητό του, ή όχι;

Από τα πρώτα χρόνια της ζωής του, θα ήταν καλό το παιδί να συνδέσει τη διαδικασία του γεύματος με θετικά και ευχάριστα συναισθήματα και, σίγουρα, η πίεση προκειμένου να τελειώσει το φαγητό του και να αδειάσει το πιάτο του δεν είναι η πιο σωστή τακτική που μπορείτε να ακολουθήσετε.

Να θυμάστε ότι η όρεξη των παιδιών έχει διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας και είναι πολύ πιθανό να μη μπορούν να φάνε ολόκληρο το γεύμα τους διότι η όρεξή τους απλώς δε συμβαδίζει με τις ώρες που τρώει η οικογένεια. Μάλιστα, πολύ συχνά, οι γονείς έχουν την τάση να υπερεκτιμούν την ποσότητα του φαγητού που πραγματικά χρειάζεται να καταναλώσει ένα παιδί, με αποτέλεσμα να τους σερβίρουν πολύ μεγάλες μερίδες που είναι σχεδόν αδύνατον να καταναλώσουν.

Μην ανησυχείτε λοιπόν κάθε φορά που περισσεύει φαγητό μέσα στο πιάτο τους. Εσείς, φροντίστε να τους παρέχετε τακτικά μέσα στη μέρα υγιεινά και ισορροπημένα γεύματα και αφήστε τα καταναλώσουν όση ποσότητα αυτά επιθυμούν. Μην ξεχνάτε επίσης να σερβίρετε στα παιδιά μικρές μερίδες, ανάλογες με την ηλικία τους και να είστε σίγουροι πως στην περίπτωση που επιθυμούν μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού, απλώς θα σας το ζητήσουν!

 

Δείτε σχετικά άρθρα
paidia-diatrofh

Τα παιδιά στερούνται βασικών γνώσεων διατροφής

1 στα 3 παιδιά ηλικίας 5-8 χρονών πιστεύουν πως τα μακαρόνια περιέχουν κρέας...

Περισσότερα
img_4096_0

Ο Παρασκευάς Παπαχρήστος για την παιδική διατροφή στην εκδήλωση “Ενημερωμένοι γονείς – Χαρούμενα παιδιά”

Εκδήλωση με θέμα “Ενημερωμένοι γονείς – Χαρούμενα παιδιά” διοργάνωσαν η ...

Περισσότερα
kids

Παιδιά: Πώς θα τα μάθουμε να τρώνε σωστά;

Η ραγδαία αύξηση του ποσοστού της παιδικής παχυσαρκίας είναι αναμφισβήτητο γεγονός και η χώρα μας δυστυχώς βρίσκεται στις πρώτες θέσεις.

Περισσότερα

Γράψτε το σχόλιό σας.

* Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, με πεζοκεφαλαία

Copyright © 2013 - Child’s Nutrition. All Rights Reserved.
WebOlution design & development