• Εγγραφή στο Newsletter

Παρασκευάς Παπαχρήστος,M.Sc.

papachristos_photo♦  Γραμματέας Δ.Σ.

 

Παρασκευάς Παπαχρήστος, Μ.Sc.

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

 

Ο Παρασκευάς Παπαχρήστος είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος. Το 2000 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Διατροφής του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, ενώ το 2006 απέσπασε το μεταπτυχιακό τίτλο Master of Science (M.Sc.) από το Πανεπιστήμιο του Paisley (Σκωτία) στη διαχείριση ασφάλειας. Στα πλαίσια της συνεχούς επιμόρφωσης, παρακολουθεί κύκλους σεμιναρίων που αφορούν στην ψυχολογική προσέγγιση της παχυσαρκίας αλλά και των διατροφικών διαταραχών στη εφηβεία καθώς και επικοινωνιακές δεξιότητες για διαιτολόγους.

Το 2003, ίδρυσε το πρώτο portal διατροφής σε Ελλάδα και Κύπρο, το medNutrition.gr, στοχεύοντας στην έγκυρη διατροφική ενημέρωση του κοινού. Με 90 επιστημονικούς συνεργάτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων διαιτολόγοι, κάθως και τις συνεχώς ανανεωμένες διαδικτυακές τεχνολογίες, έχει εξελίξει το medNutrition σε ένα δυναμικό διατροφικό portal 98000 επισκεπτών ανά μήνα. Μέσω του portal, οργανώνει από το 2010 εκστρατείες ενημέρωσης για τη διατροφή με στοχευμένη αρθρογραφία, έντυπο υλικό, ομιλίες και εκδηλώσεις, όπως η καμπάνια για το μέγεθος της μερίδας, η καμπάνια για την ασφάλεια των γλυκαντικών υλών και εκείνη για την εικόνα σώματος.

Η παιδική διατροφή αποτελεί συχνό αντικείμενο ενασχόλισης στο portal ενώ έχουν φτιαχτεί εφαρμογές σχετικές με αυτή καθώς και ένα βιβλίο των medNutrition publications που πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2013 που πραγματεύεται την παιδική παχυσαρκία. Ο ίδιος έχει επιμεληθεί την έκδοση ενός παιδικού μπλοκ ζωγραφικής, λαχανικών και φρούτων, που περνάει αντίστοιχα διατροφικά μηνύματα στο παιδί. Έχει κάνει πολυάριθμες ομιλίες σε παιδικό κοινό μιλώντας για τη σημασία του πρωινού, τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες αλλά και τη σημασία της άσκησης σε συνδυασμό με την ισορροπημένη διατροφή. Πρόσφατα σύστησε εξειδικευμένη ομάδα εργασίας η οποία οργανώνει και αναπτύσσει καινούρια και διαδραστικά εργαλεία σχετιζόμενα με την παιδική διατροφή.

Ο κ. Παπαχρήστος είναι μέλος του Δ.Σ. του ΕΛ.Ι.ΓΑΣΤ. (Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας) καθώς και της ΕΔΔΕ (Ένωση Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος) και συμμετέχει σε συνέδρια ως ομιλητής και στις οργανωτικές επιτροπές τους. Υπήρξε επίσης προσκεκλημένος ομιλητής και σε συνέδρια του ΕΜΠΑΚΑΝ (Εταρεία Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Καρδιαγγειακά Νοσήματα) και του ΠΣΔΔ (Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων). Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Μύθοι και αλήθειες στην διατροφή μας, εκδόσεων medNutrition, ενώ είναι συχνά προσκεκλημένος των ΜΜΕ για θέματα διατροφής.

 

Copyright © 2013 - Child’s Nutrition. All Rights Reserved.
WebOlution design & development