• Εγγραφή στο Newsletter

Όταν τρώμε μαζί είναι καλύτερα! Η επιστήμη πίσω από τα οικογενειακά γεύματα

14660_10153179058937302_8754107929006737514_nΣε μια κατάμεστη αίθουσα, (Innovathens) στα πλαίσια του Atnens Science Festival στην Τεχνόπολη στο Γκαζι , το Σαββατο 21/3, ο πρόεδρος της «Διατροφής του Παιδιού», Δρ Αναστασιος Παπαλαζαρου είχε την ευκαιρία να εκθέσει τα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν την διατροφική, κι όχι μόνο αξία, των οικογενειακών γευμάτων και να μοιραστεί μέσω μιας πολύ ζωντανής συζήτησης τρόπους ένταξης τους στην καθημερινότητα μας.

Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά το να μοιραζόμαστε το τραπέζι του φαγητού με την οικογένειά μας κρύβει, εκτός από χαρά και όμορφες στιγμές, μεγάλο όγκο επιστημονικής έρευνας που υποστηρίζει τα οφέλη του. Οφέλη που δεν περιορίζονται στην ενίσχυση των οικογενειακών δεσμών και τη βελτίωση της κοινωνικότητας των παιδιών, αλλά αφορούν και στη διαμόρφωση πιο ισορροπημένων διατροφικών συνηθειών σε παιδιά και εφήβους, που τους ακολουθούν μέχρι και την ενηλικίωση.

Η επιστήμη των οικογενειακών γευμάτων συμπληρώνει περισσότερες από τρεις δεκαετίες και βασίζεται σε εκατοντάδες μελέτες. Το να τρώμε όλοι μαζί έχει συσχετιστεί με καλύτερες διατροφικές συμπεριφορές, όπως υψηλότερη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, με χαμηλότερα ποσοστά παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας, με καλύτερη εικόνα σώματος σε εφήβους και χαμηλότερα επίπεδα διατροφικών διαταραχών.

Ο ρόλος των γονέων ως διατροφικών προτύπων, η διαδικασία του μαγειρέματος, η δομή και το περιεχόμενο του οικογενειακού γεύματος, ο χρόνος που αφιερώνουμε στο τραπέζι είναι μόνο κάποιοι από τους λόγους για τους οποίους τα οικογενειακά γεύματα έχουν τόσο μεγάλη διατροφική αξία.

62508d32104567b9cbd578b68fe11c94_L

Συγγραφέας άρθρου: Child Nutrition -

Δείτε σχετικά άρθρα
papachristos_photo

Μεταβολές στο Διοικητικό Συμβούλιο της Διατροφής του παιδιού!

Η Διατροφή του παιδιού” θα ήθελε να ευχαριστήσει τον κ Παρασκευά Παπαχρήστο για την συμμετοχή του στην ίδρυση της οργάνωσης αλλά προσωπικοί και επαγγελματικοί λόγοι καθιστούν ανέφικτο για εκείνον να συνεχίσει ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Περισσότερα
62508d32104567b9cbd578b68fe11c94_L - Αντίγραφο

H «Διατροφή του παιδιού» στο Athens science festival στο Γκάζι!

Από 18 εως και τις 22 Mαρτίου, η «Διατροφή του ...

Περισσότερα

Οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) ενδιαφέρονται και για τη “Διατροφή του Παιδιού”

Το γραφείο αθλητισμού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) σε συνεργασία ...

Περισσότερα

Γράψτε το σχόλιό σας.

* Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, με πεζοκεφαλαία

Copyright © 2013 - Child’s Nutrition. All Rights Reserved.
WebOlution design & development