• Εγγραφή στο Newsletter

Ο πρόεδρος της “Διατροφής του Παιδιού” μιλάει για την Ελληνική Μεσογειακή Διατροφή στον Καναδά

Φωτ.1: Ο Πρόεδρος της 'Διατροφής του Παιδιού' μιλάει για την Ελληνική Μεσογειακή Διατροφή στον Καναδά

Φωτ.1: Ο Πρόεδρος της ‘Διατροφής του Παιδιού’ μιλάει για την Ελληνική Μεσογειακή Διατροφή στον Καναδά

Η Ελληνική Μεσογειακή Διατροφή “μάγεψε” και τον Καναδά.

Στις 23 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε  με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του ελληνικού προξενείου στο Τορόντο με σκοπό την προώθηση της ελληνικής μεσογειακής δίαιτας.  Πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων διακεκριμένες προσωπικότητες της διπλωματικής κοινότητας στον Καναδά, επιφανείς επιχειρηματίες με ενδιαφέρον τόσο  στο εμπόριο τροφίμων, όσο  και στην τουριστική εκμετάλλευση και φυσικά επίτιμοι καλεσμένοι της ελληνικής ομογένειας, έδωσαν  το παρόν.  Σκοπός της εκδήλωσης, η ανάδειξη της μοναδικής ελληνικής μεσογειακής διατροφής. Οι διακεκριμένοι ομιλητές ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους στις μοναδικές ομορφιές της Ελλάδας με καράβι/οδηγό τη γαστριμαργική απόλαυση.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Έλληνας πρόξενος στο Τορόντο, κ. Δημήτρης Αζεμόπουλος, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν μοναδικό πόλο έλξης, όχι μόνο λόγω της μοναδικής ομορφιάς της, αλλά και εξ´αιτίας των ιδιαίτερων γαστριμαργικών της χαρακτηριστικών. Η Ελληνική Φύση με τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά της, τον ήλιο, το έδαφος, το ξηρό κλίμα, μας προσφέρει πλουσιοπάροχα τρόφιμα, όπως την ελιά, τα φρούτα, τους καρπούς,  παντρεύοντας με ένα μοναδικό τρόπο τη γεύση με ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία.

κ. Αζεμόπουλος, Γενικός Πρόξενος, Τορόντο, κα Christine Cushing, Σεφ - Αρχιεπίσκοπος Καναδά, Σωτήριος, κ. Αναστάσιος Παπαλαζαρου, Διαιτολόγος – κ. Γρίμπας, Εμπορικός Ακόλουθος

Φωτ.2: κ. Αζεμόπουλος, Γενικός Πρόξενος, Τορόντο – κα Christine Cushing, Σεφ – Αρχιεπίσκοπος Καναδά, Σωτήριος – κ. Αναστάσιος Παπαλαζάρου, Διαιτολόγος – κ. Γρίμπας, Εμπορικός Ακόλουθος

Ο Δρ. Αναστάσιος Παπαλαζάρου, Διαιτολόγος, επιστημονικός συνεργάτης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, παρουσίασε με ένα εμπεριστατωμένο τρόπο τις πολύτιμες και ευεργετικές ιδιότητες της μεσογειακής δίαιτας, τη συσχέτισή της με  τα χαμηλά ποσοστά  ασθενειών και την υψηλή μακροβιότητα, τονίζοντας ότι στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για μια δίαιτα, αλλά για ένα τρόπο ζωής. Φυσική δραστηριότητα, οικογενειακά γεύματα, λιγότερο στρες μαζί με τις μοναδικές γεύσεις από τροφές, όπως το ελαιόλαδο, τα όσπρια, τα άγρια εδώδιμα χόρτα, τα βότανα φαίνεται να αποτελούν το “κρυμμένο ελατήριο” του μυστικού της μακροζωίας.

Φωτ.2: Ομιλία Δρ. Αναστάσιου Παπαλαζάρου για την Ελληνική Μεσογειακή Διατροφή

Φωτ.3: Ομιλία Δρ. Αναστάσιου Παπαλαζάρου για την Ελληνική Μεσογειακή Διατροφή

Η διακεκριμένη στην Αμερική με ελληνικές ρίζες, Σεφ Cristine Cushing,  στην ομιλία της με θέμα “the magic of Greece” προσέγγισε με ένα μοναδικό, γλαφυρό και άκρως πρωτότυπο τρόπο τις ομορφιές της Ελλάδας.  Παρουσίασε τις γαστριμαργικές ιδιαιτερότητες διαφόρων περιοχών της πατρίδας μας μέσα  από την προσωπική της οπτική, κατάφερε να περάσει το άρωμα, το χρώμα και τη γεύση της μαγείας της  Ελλάδας, μαγνητίζοντας το ενδιαφέρον όχι μόνο των μεγάλων τουριστικών πρακτόρων, αλλά και των πολλών παρευρεθέντων ομογενών.

Φωτ.4: Η σεφ Christine Cushing στην ομιλία της με θέμα "Η μαγεία στην Ελλάδα"

Φωτ.4: Η σεφ Christine Cushing στην ομιλία της με θέμα “Η μαγεία στην Ελλάδα”

Ακολούθησε κοκτέιλ όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν τόσο  με τους διοργανωτές κ. Αζεμόπουλο (Γενικό Πρόξενο) και κ. Γρίμπα (Εμπορικό Ακόλουθο), όσο  και με τους ομιλητές για να αποκτήσουν μεγαλύτερη πρόσβαση στα μυστικά της ελληνικής μεσογειακής δίαιτας.

Φωτ. 5: Ο κ. Αζεμόπουλος  με τον τέως υπουργό David Caplan, την Ειρήνη Κερογλίδη, τη διευθύντρια του Καναδικού Πρωτοκόλου και τον υφυπουργό διεθνών σχέσεων του Οντάριο Mary Shenstone και τον Ινδό Γενικό Πρόξενο Akhilesh Mishra μετά της συζύγου του.

Φωτ. 5: Ο κ. Αζεμόπουλος με τον τέως υπουργό David Caplan, την Ειρήνη Κερογλίδη, τη διευθύντρια του Καναδικού Πρωτοκόλου, και την υφυπουργό διεθνών σχέσεων του Οντάριο Mary Shenstone και τον Ινδό Γενικό Πρόξενο Akhilesh Mishra μετά της συζύγου του.

 

Φωτ.6: Ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος Δημήτρης Αζεμόπουλος  μαζι με τον David Carey, Διευθυντή του Toronto International Film Festival
Φωτ.6: Ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος Δημήτρης Αζεμόπουλος μαζί με τον David Carey, Διευθυντή του Toronto International Film Festival
Φωτ.7: Μάρτου Γλυκερία, Αναστάσιος Παπαλαζάρου, Χρήστος Γρίμπας

Φωτ.7: κα Γλυκερία Μάρτου,κ. Αναστάσιος Παπαλαζάρου,κ. Χρήστος Γρίμπας

 

 

Φωτ.8: Δημάτρης Αζεμόπουλος, Αναστάσιος Παπαλαζάρου, Μάντα Παπαδάκου.

Φωτ.8: κ. Δημήτρης Αζεμόπουλος, κ. Αναστάσιος Παπαλαζάρου,κα Μάντα Παπαδάκου.

 

Συγγραφέας άρθρου: Child Nutrition -

Copyright © 2013 - Child’s Nutrition. All Rights Reserved.
WebOlution design & development