• Εγγραφή στο Newsletter

Ο Παρασκευάς Παπαχρήστος για την παιδική διατροφή στην εκδήλωση “Ενημερωμένοι γονείς – Χαρούμενα παιδιά”

img_4096_0Εκδήλωση με θέμα “Ενημερωμένοι γονείς – Χαρούμενα παιδιά” διοργάνωσαν η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και το infokids.gr. Σκοπός της ήταν έγκριτοι επιστήμονες, καταξιωμένοι συγγραφείς και σημαντικοί επαγγελματίες να συνομιλήσουν με γονείς εμβαθύνοντας πάνω στα σύγχρονα ζητήματα που αντιμετωπίζουν, ανακαλύπτοντας λύσεις και προτείνοντας νέους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων με τα οποία έρχονται αντιμέτωπα τα παιδιά σήμερα. Ακόμη δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιαστούν για πρώτη φορά τα αποτελέσματα της πρώτης επιστημονικής έρευνας της “Διατροφής του Παιδιού” σε δείγμα 215 οικογενειών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013, στο IANOS CAFE (Σταδίου 24, Αθήνα), και απευθυνόταν σε γονείς που συνοδεύονταν αποκλειστικά και μόνο από τα παιδιά τους.

Ο συγγραφέας Γιώργος Λεμπέσης πήρε το μέρος των παιδιών, ο Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc. και Γραμματέας Δ.Σ. “Η Διατροφή του Παιδιού“, Παρασκευάς Παπαχρήστος πήρε το μέρος των γονιών και o chef Λευτέρης Λαζάρου, “γεφύρωσε” το μεγάλο χάσμα στο θέμα της διατροφής που υπάρχει μεταξύ παιδιών και γονιών. Τελικά όλοι μαζί κατάφεραν να δείξουν στους γονείς τρόπους να μαγειρεύουν υγιεινά και νόστιμα ακόμη και τα φαγητά που τα παιδιά δεν αγαπούν, αποδεικνύοντάς τους ότι και η “ψαρόσουπα” δεν είναι… και τόσο άσχημη τελικά!

Ο Παρασκευάς Παπαχρήστος δήλωσε: “Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη να περάσουμε μηνύματα στα παιδιά, για την ισορροπημένη διατροφή. Η χρήση ιστοριών και ηρώων, για την διατροφική εκπαίδευση αλλά και η μαγειρική μαζί τους για να έρθουν σε επαφή με τις γεύσεις, τα αρώματα και τις πρώτες ύλες, είναι σημαντικά εργαλεία στα χέρια των γονιών.

 

img_4093

Συγγραφέας άρθρου: Child Nutrition -

Δείτε σχετικά άρθρα
1356

Πρέπει ένα παιδί να αδειάζει το πιάτο του;

Όταν ένα αδύνατο παιδί λέει χόρτασα, αλλά εμείς θεωρούμε ότι δεν έχει φάει αρκετά, να το πιέζουμε να τελειώσει το φαγητό του, ή όχι;

Περισσότερα
paidia-diatrofh

Τα παιδιά στερούνται βασικών γνώσεων διατροφής

1 στα 3 παιδιά ηλικίας 5-8 χρονών πιστεύουν πως τα μακαρόνια περιέχουν κρέας...

Περισσότερα
kids

Παιδιά: Πώς θα τα μάθουμε να τρώνε σωστά;

Η ραγδαία αύξηση του ποσοστού της παιδικής παχυσαρκίας είναι αναμφισβήτητο γεγονός και η χώρα μας δυστυχώς βρίσκεται στις πρώτες θέσεις.

Περισσότερα

Γράψτε το σχόλιό σας.

* Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, με πεζοκεφαλαία

Copyright © 2013 - Child’s Nutrition. All Rights Reserved.
WebOlution design & development