• Εγγραφή στο Newsletter

Ο γραμματέας της Διατροφής του παιδιού μιλά για το σεμινάριο nutrilab

Screen Shot 2014-11-07 at 11.28.19 AM«Διατροφή για την παιδική παχυσαρκία»

Η επιστημονική ομάδα της nutrilab, πραγματοποιεί υψηλού επιπέδου σεμινάρια με τη μέθοδο της Τηλεκπαίδευσης, επιτρέποντας στο σπουδαστή να εκπαιδευτεί πάνω σε θέματα Διατροφής και Άσκησης παρακολουθώντας τα από το σπίτι, το γραφείο ή από το χώρο της επιλογής του, μέσω διαδικτύου.

Ένα από τα τέσσερα νέα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν, αφορά στη Διατροφή για την Παιδική παχυσαρκία και τελεί υπό την αιγίδα της Διατροφής του Παιδιού.

Ο Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Παρασκευάς Παπαχρήστος, γραμματέας της “Διατροφής του παιδιού“, λοιπόν, μιλά για τη χρησιμότητα αυτών των σεμιναρίων αλλά και για την κατάρτιση των διαιτολόγων στην Ελλάδα στην αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας.

Τι ποσοστό του κόσμου που επισκέπτεται ένα διαιτολογικό γραφείο, αφορά σε συμβουλές για παιδική διατροφή;

Συνήθως οι επισκέψεις σε ένα διαιτολογικό γραφείο αφορούν κατά 10%-15% σε παιδιά. Είναι βέβαια και συχνό το φαινόμενο οι ενήλικες να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με την διατροφή του παιδιού τους. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δίνεται πλήρης ή στοχευμένη ενημέρωση, είναι όμως ενδεικτικό ότι η διατροφή του παιδιού απασχολεί τον κόσμο.

Πόσο καλά καταρτισμένος θεωρείτε ότι είναι ένας διαιτολόγος για να αντιμετωπίσει την παιδική παχυσαρκία;

Θεωρώ ότι οι διαιτολόγοι σήμερα είναι επαρκώς καταρτισμένοι όσον αφορά τις γνώσεις γύρω από την παιδική παχυσαρκία και τον τρόπο αντιμετώπισής τους. Πιστεύω όμως ότι είναι πολύ λιγότερο εφοδιασμένοι με εργαλεία και δεξιότητες συμβουλευτικής για την αποτελεσματικότερη παρέμβαση μιας και το παιδί είναι σε ηλικία που χτίζει ακόμα την διατροφική του άποψη και συμπεριφορά. Εκτός αυτού η διατροφική διαπαιδαγώγηση του παιδιού χρειάζεται και άλλους “συμμάχους” εκτός από τον διαιτολόγο, χρειάζεται τον ενεργό γονιό, τον ευαισθητοποιημένο δάσκαλο και σχολείο, την προνοητική κοινωνία.

Γιατί αποφασίσατε ως «Διατροφή του παιδιού» να δώσετε την αιγίδα σας στα διαδικτυακά σεμινάρια nutrilab;

Ο λόγος είναι ότι θεωρούμε πως το επάγγελμα του διαιτολόγου δεν είναι στατικό. Η επιμόρφωση είναι σημαντικό να είναι συνεχής και όπως αναφέραμε και προηγουμένως στο θέμα της παιδικής διατροφής, υπάρχει χώρος για βελτίωση και πρόοδο. Τα σεμινάρια της nutrilab προσεγγίζουν το θέμα και με αυτόν τον τρόπο ευαισθητοποιούν περισσότερο τους ειδικούς να είναι συνεχώς σε αναζήτηση αυτής της προόδου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά σεμινάρια nutrilab δείτε εδώ.

 

Συγγραφέας άρθρου: Child Nutrition -

Δείτε σχετικά άρθρα
1

H γλυκιά γεύση έχει και πάντοτε είχε θέση στην διατροφή μας!

Λευκωσία 27 Νοεμβρίου: Την πολύ ενδιαφέρουσα ενότητα «Γλυκιά γεύση, στα ...

Περισσότερα

Γράψτε το σχόλιό σας.

* Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, με πεζοκεφαλαία

Copyright © 2013 - Child’s Nutrition. All Rights Reserved.
WebOlution design & development