• Εγγραφή στο Newsletter

Μπρουσκέτα με ντομάτα, φέτα και πέστο βασιλικού

ΥΛΙΚΑBrusketaNtomataFeta.IMG

Για 8 μπρουσκέτες

  • 8 χοντρές φέτες ψωμί χωριάτικο
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 70 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 30 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 10 γρ. πέστο βασιλικού
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
  • αλάτι χοντρό
  • ρόκα καθαρισμένη

Για τη σαλάτα πέστο (για 250 γρ σαλάτας)

  • 45 γρ. βασιλικός, τα φύλλα
  • 175 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 6 γρ. σκόρδο
  • 45 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις μπρουσκέτες με ντομάτα, φέτα και πέστο βασιλικού

Με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο τις φέτες του ψωμιού. Τρίβουμε το σκόρδο με την κομμένη πλευρά πάνω στις φέτες, ώστε να αφήσει το άρωμα του διακριτικά. Τοποθετούμε τις φέτες σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να πάρουν χρώμα και να σχηματίσουν κρούστα στην πάνω τους πλευρά. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Αλείφουμε τις ψημένες φέτες με το πέστο, προσθέτουμε τα τοματίνια και αλατίζουμε. Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα και τη ρόκα.

Για τη σάλτσα πέστο βασιλικού

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέ¬ντερ ή το πολυμηχάνημα και αλέθουμε, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς. Διατηρούμε τη σάλτσα στο ψυγείο, στη συντήρηση.

Συγγραφέας: Γιάννης Λουκάκος, Σεφ

Γράψτε το σχόλιό σας.

* Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, με πεζοκεφαλαία

Copyright © 2013 - Child’s Nutrition. All Rights Reserved.
WebOlution design & development