• Εγγραφή στο Newsletter

Μπιφτέκια με καρότο, ντομάτα και φακές σαλάτα

beftekia-me-fakes

Συνδυάστε τα μπιφτέκια σας με μια πρωτότυπη σαλάτα από φακές.

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

 

Για τα μπιφτέκια

  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 αυγό
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 3κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 3κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

 Για  τη σαλάτα

  • 200γρ. φακές
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 4κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2κ.σ. ξίδι
  • Αλάτι

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για τα μπιφτέκια

Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε μικρά μπιφτεκάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά περίπου.

Για  τις φακές

Βάζουμε τις φακές να βράσουν σε αλατισμένο νερό για 25-30 λεπτά περίπου (θέλουμε να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε λίγο, να μην λιώσουν). Σουρώνουμε και κρυώνουμε με μπόλικο νερό. Βάζουμε τις φακές σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Για το σερβίρισμα

Μοιράζουμε τη σαλάτα σε 4 πιάτα, προσθέτουμε από 3-4 μπιφτεκάκια και σερβίρουμε.

Συγγραφέας: Ανδρέας Λαγός, Σεφ

Δείτε σχετικά άρθρα
kuluri

Κουλούρι με γραβιέρα, ντομάτα και ελιές

Ο ρόλος των ενδιάμεσων σνακ στο καθημερινό διαιτολόγιο των παιδιών ...

Περισσότερα
augofetes

Αυγοφέτες με ταχίνι, φράουλες και κομμάτια πικρής σοκολάτας

Μια ακόμα συνταγή για ένα διαφορετικό πρωινό είναι εδώ για ...

Περισσότερα

Γράψτε το σχόλιό σας.

* Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, με πεζοκεφαλαία

Copyright © 2013 - Child’s Nutrition. All Rights Reserved.
WebOlution design & development