• Εγγραφή στο Newsletter

Κρέπες με μαύρα φασόλια

KrepaFasoliaΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη για κρέπες (10 μεγάλες κρέπες)

  • 180 γρ. γάλα
  • 90 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 125 γρ. αυγά
  • 10 γρ. ηλιέλαιο
  • 2,5 γρ. αλάτι
  • 25 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. αλεύρι σκληρό
  • βούτυρο για το τηγάνι

 

Για τη γέμιση

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε μικρά καρέ
  • 30 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές χαλαπένιο ή άλλη καυτερή πιπεριά, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
  • 300 γρ. μαύρα φασόλια, μαγειρεμένα
  • 120 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 2,5 γρ. κύμινο, τριμμένο
  • 2,5 γρ. κόλιανδρο, τριμμένο
  • 15 γρ. κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, τριμμένο

 

Για το σερβίρισμα

  • 150 γρ. ντομάτες κονκασέ
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη για κρέπες

Σε μια μπασίνα χτυπάμε το γάλα, την κρέμα, τα αυγά, το λάδι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Σουρώνουμε σε σήτα. Αφήνουμε το κουρκούτι στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά έως και 8 ώρες.
Λιώνουμε λίγο βούτυρο στην κρεπιέρα. Χύνουμε μια μικρή ποσότητα από το κουρκούτι, περιστρέφοντας ελαφρώς το σκεύος ώστε το μείγμα να καλύψει ομοιόμορφα όλη την επιφάνειά του. Αφήνουμε την κάθε πλευρά για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα.

Συνήθως οι 2-3 πρώτες κρέπες δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μας, αλλά αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Με την πρακτική εξάσκηση και την επανάληψη, η διαδικασία φαντάζει όλο και πιο εύκολη. Βγάζουμε τις κρέπες σε ένα πιάτο τη μία πάνω στην άλλη, χωρίζοντάς τες με λαδόκολλα. Μπορούμε να τις καλύψουμε με μεμβράνη και να τις διατηρήσουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.

Για τη γέμιση και το σερβίρισμα

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές. Σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι, για 6 με 8 λεπτά. Προσθέτουμε τα φασόλια, τις λιαστές ντομάτες, το κύμινο και τον τριμμένο κόλιανδρο και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν όλα τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε και διατηρούμε το μείγμα ζεστό.

Βάζουμε λίγη από τη γέμιση στην κάθε κρέπα. Πασπαλίζουμε με φρέσκο βκαι με τυρί και διπλώνουμε την κρέπα στα τέσσερα. Σερβίρουμε με ντομάτες κονκασέ, γιαούρτι και φρέσκο κρεμμυδάκι.

Tags:

Συγγραφέας: Γιάννης Λουκάκος, Σεφ

Γράψτε το σχόλιό σας.

* Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, με πεζοκεφαλαία

Copyright © 2013 - Child’s Nutrition. All Rights Reserved.
WebOlution design & development