• Εγγραφή στο Newsletter

Kέικ καρότο με σταφίδες και κανέλα

ΥΛΙΚΑ (για μια φόρμα 32×10 εκ.)

  • 150 γρ. μαργαρίνηCakeKaroto
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γρ. ζάχαρη μαύρη με μελάσα
  • 130 γρ. αυγά ολόκληρα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. καρότο, τριμμένο
  • 130 γρ. σταφίδα μαύρη
  • 10 γρ. χυμός λεμονιού
  • 20 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 10 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 10 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 14 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 5 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. κανέλα, σε σκόνη
  • 285 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 95 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
  • μαργαρίνη και αλεύρι για την προετοιμασία της φόρμας

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα «στερεά» υλικά, δηλαδή το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι. Στο μίξερ χτυπάμε με το σύρμα, σε υψηλή ταχύτητα, το μαργαρίνη και τα δύο είδη ζάχαρης μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά διαδοχικά, ρίχνοντας το ένα και περιμένοντας να ομογενοποιηθεί το μείγμα, πριν προσθέσουμε το επόμενο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, προσθέτουμε το καρότο, τις σταφίδες, τους χυμούς και τα ξύσματα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και αυτά στο μείγμα. Σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα και τον πάτο του κάδου με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Bγάζουμε το σύρμα από το μίξερ και τοποθετούμε τον γάντζο ή το φτερό. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε στο μείγμα τα «στερεά» υλικά, σιγά σιγά, και πάλι περιμένουμε να ομογενοποιηθεί πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Ρίχνουμε το μείγμα σε προετοιμασμένη φόρμα και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160° C για 1 ώρα περίπου. Βγάζουμε από τον φούρνο το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Tags:

Συγγραφέας: Γιάννης Λουκάκος, Σεφ

Γράψτε το σχόλιό σας.

* Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, με πεζοκεφαλαία

Copyright © 2013 - Child’s Nutrition. All Rights Reserved.
WebOlution design & development