• Εγγραφή στο Newsletter

Φεστιβάλ Κίνησης «Άλλαξε στάση. Μπες στη δράση!»

AllakseTropoZoisΑθήνα, 29 Οκτωβρίου 2014: Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ Κίνησης «Άλλαξε στάση. Μπες στη δράση!» που πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως και τις 19 Οκτωβρίου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων. Σκοπός του Φεστιβάλ ήταν να δείξει σε όλους μας εύκολους και διασκεδαστικούς τρόπους ώστε να εντάξουμε την κίνηση στην καθημερινότητά μας! Στις 5 μέρες που διήρκεσε το Φεστιβάλ, πάνω από 20.000 μικροί και μεγάλοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε μια σειρά από δραστηριότητες και παιχνίδια, και να ενημερωθούν για τη σημασία της κίνησης, της ισορροπημένης διατροφής και του Ενεργειακού Ισοζυγίου από επιστήμονες από το χώρο της άσκησης και της διατροφής. Συνολικά, υπολογίζεται ότι καταναλώθηκαν πάνω από 2.400.000 θερμίδες, ενώ οι συμμετέχοντες έκαναν πάνω από 20 εκατομμύρια βήματα!

Ανάμεσα στους επισκέπτες του Φεστιβάλ Κίνησης βρέθηκαν και χιλιάδες μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, από 16 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Αττικής. Τα παιδιά έμαθαν χρήσιμες πληροφορίες γύρω από τη σημασία της άσκησης και της ισορροπημένης διατροφής, μέσα από την πρωτότυπη αυτή διαδικασία παιχνιδιού. Επίσης, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, πλήθος κόσμου πήρε μέρος σε συναρπαστικές δραστηριότητες, όπως μαθήματα swing από την ομάδα των The Swingouts, zumba από τη σχολή χορού Stage Just Dance, yoga από την instructor Νίκη Χάγια, καθώς και μια σειρά διαδραστικών παιχνιδιών από την ομάδα των Athenstrainers. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να κάνουν στατικό ποδήλατο και να δουν πόσες θερμίδες κατανάλωσαν ή να φορτίσουν τα κινητά τους τηλέφωνα, αλλά και να διασκεδάσουν στον προσομοιωτή surf και το τραμπολίνο.

Το Φεστιβάλ Κίνησης «Άλλαξε στάση. Μπες στη δράση!» τέλεσε υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του QualityNet Foundation -του Δικτύου Υπεύθυνων Οργανισμών και Ενεργών Πολιτών-, του μη κερδοσκοπικού οργανισμού για τη διατροφή, την ανάπτυξη και θρέψη παιδιών και εφήβων «Η Διατροφή του Παιδιού» και της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας (ΕΙΕΠ). Υποστηρίχθηκε από το The Coca-Cola Foundation, το διεθνές ίδρυμα της The Coca-Cola Company με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, το οποίο μεταξύ άλλων, στηρίζει πρωτοβουλίες που προάγουν τη σημασία του ενεργειακού ισοζυγίου και ενθαρρύνουν την υιοθέτηση ενός πιο ενεργού τρόπου ζωής.

 

Φεστιβάλ Κίνησης «Άλλαξε στάση. Μπες στη δράση!».
Γιατί η κίνηση, είναι χαρά!

Συγγραφέας άρθρου: Child Nutrition -

Δείτε σχετικά άρθρα
10665869_733185560062912_2970886858971740115_n

Πενθήμερο φεστιβάλ για διατροφή και άσκηση στην Τεχνόπολη

Ο πρόεδρος της ΜΚΟ "Διατροφή του Παιδιού", έδωσε συνέντευξη στο in.gr σχετικά με το Φεστιβάλ Κίνησης

Περισσότερα
AllakseTropoZois

Φεστιβάλ Κίνησης «Άλλαξε στάση. Μπες στη δράση!»

Το Φεστιβάλ Κίνησης «Άλλαξε στάση. Μπες στη δράση!» έρχεται από τις 15 έως και τις 19 Οκτωβρίου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων!

Περισσότερα

Γράψτε το σχόλιό σας.

* Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, με πεζοκεφαλαία

Copyright © 2013 - Child’s Nutrition. All Rights Reserved.
WebOlution design & development