• Εγγραφή στο Newsletter

Αυγοφέτες με ταχίνι, φράουλες και κομμάτια πικρής σοκολάτας

Μια ακόμα συνταγή για ένα διαφορετικό πρωινό είναι εδώ για να εμπλουτίσει τις γευστικές επιλογές των παιδιών σας.

ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)

Για τις αυγοφέτες

  • φέτες ψωμιού
  • 150γρ. γάλα
  • 1 αυγό
  • 1/2κ.σ. ζάχαρη

Για το σερβίρισμα

  • 2κ.σ. ζάχαρη
  • 2κ.σ. ταχίνι
  • 6 φράουλες κομμένες στα 4
  • 60γρ. πικρή σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για τις αυγοφέτες

Βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το αυγό σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε. Βουτάμε για 2 δευτερόλεπτα την κάθε φέτα ψωμί και τις βάζουμε στην τοστιέρα για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Για το σερβίρισμα

Βάζουμε τη ζάχαρη σε ένα πιάτο και μόλις βγάλουμε το ψωμί από την τοστιέρα το περνάμε και από τις 2 πλευρές μέσα στη ζάχαρη. Στη συνέχεια βάζουμε τις φέτες σε μια πιατέλα, τις οποίες περιχύνουμε με το ταχίνι. Πασπαλίζουμε με τις φράουλες και τη σοκολάτα και σερβίρουμε.

Συγγραφέας: Ανδρέας Λαγός, Σεφ

Δείτε σχετικά άρθρα
beftekia-me-fakes

Μπιφτέκια με καρότο, ντομάτα και φακές σαλάτα

Συνδυάστε τα μπιφτέκια σας με μια πρωτότυπη σαλάτα από φακές. ...

Περισσότερα
kuluri

Κουλούρι με γραβιέρα, ντομάτα και ελιές

Ο ρόλος των ενδιάμεσων σνακ στο καθημερινό διαιτολόγιο των παιδιών ...

Περισσότερα

Γράψτε το σχόλιό σας.

* Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, με πεζοκεφαλαία

Copyright © 2013 - Child’s Nutrition. All Rights Reserved.
WebOlution design & development