• Εγγραφή στο Newsletter

6ο Νηπιαγωγείο Σαλαμίνας: Ομιλία Διατροφής σε γονείς στις 05/02/2013

Οι γονείς των παιδιών του 6ου Νηπιαγωγείου Σαλαμίνος συμμετείχαν στην ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η νηπιαγωγός κ. Πατάπη Π. την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013, με στόχο την ενημέρωση σε θέματα Παιδικής Διατροφής. Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Κλινικό Διαιτολόγο- Διατροφολόγο Παναγιώτη Βαραγιάννη, M.Med.Sc., Γενικό Γραμματέα του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων.
salamina
«Παιδική Διατροφή» ήταν το θέμα της ενημερωτικής ομιλίας, στα πλαίσια της οποίας επιχειρήθηκε μια πρώτη προσέγγιση για τις θρεπτικές ανάγκες της παιδικής ηλικίας. Στην ομιλία παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα παλαιότερης έρευνας που υλοποιήθηκε σε σύνολο 4 Δημοτικών Σχολείων του νησιού σε παιδιά, προκειμένου να εκτιμηθούν τα επίπεδα και η αιτιολογία της παιδικής παχυσαρκίας στη Σαλαμίνα σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Επίσης, αναφέρθηκαν τα αίτια και οι επιπλοκές της παιδικής παχυσαρκίας καθώς και τα χαρακτηριστικά και τα οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής. Τέλος, επισημάνθηκαν οι δράσεις και οι δυνατότητες παρέμβασης σε υγιή και φυσιολογικά σε βάρος παιδιά. Κοινό συμπέρασμα ήταν ότι οι γονείς θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη μέριμνα στην υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής για τα παιδιά τους, αλλά και για τους ίδιους, στηριζόμενη πρωτίστως στο πρότυπο της Μεσογειακής Διατροφής.

Στην επιτυχημένη εκδήλωση, μεταξύ άλλων μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό για τη διατροφή στην παιδική ηλικία, ενώ στο τέλος προσφέρθηκε αναμνηστικό δώρο στον κ. Βαραγιάννη.

Συγγραφέας άρθρου: WebOlution -

Δείτε σχετικά άρθρα
????????????????????????????????????????

Τα SOS της παιδικής διατροφής

Η διατροφή του παιδιού, κατέχει μία από τις top θέσεις στη «λίστα» των προτεραιοτήτων ενός γονέα.

Περισσότερα
1356

Πρέπει ένα παιδί να αδειάζει το πιάτο του;

Όταν ένα αδύνατο παιδί λέει χόρτασα, αλλά εμείς θεωρούμε ότι δεν έχει φάει αρκετά, να το πιέζουμε να τελειώσει το φαγητό του, ή όχι;

Περισσότερα
paidia-diatrofh

Τα παιδιά στερούνται βασικών γνώσεων διατροφής

1 στα 3 παιδιά ηλικίας 5-8 χρονών πιστεύουν πως τα μακαρόνια περιέχουν κρέας...

Περισσότερα

Γράψτε το σχόλιό σας.

* Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, με πεζοκεφαλαία

Copyright © 2013 - Child’s Nutrition. All Rights Reserved.
WebOlution design & development