• Εγγραφή στο Newsletter

11ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων: Ομιλία Διατροφής με θέμα «Λίγη φροντίδα την ημέρα, την τερηδόνα κάνει πέρα»

DSC00179Το 11ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων, έχοντας ως βασικό στόχο την προαγωγή της στοματικής υγείας των μαθητών του, στις 19/03/2014, πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία, με θέμα «Λίγη φροντίδα την ημέρα, την τερηδόνα κάνει πέρα». Εισηγήτρια της ομιλίας ήταν η Διαιτολόγος- Διατροφολόγος MSc., Γλυκερία Παπαγιαννοπούλου.

Η ομιλία είχε διαδραστικό χαρακτήρα, με την ενεργό συμμετοχή των μικρών μαθητών. Αρχικά, με την αφήγηση του εκπαιδευτικού παραμυθιού, «Η κυρία τερηδόνα και οι εργάτες της, τα βακτήρια», οι μαθητές κατανόησαν την επικίνδυνη, για τα δόντια τους, δράση της τερηδόνας και έμαθαν, επίσης, τις τροφές που αγαπάει περισσότερο η κυρία τερηδόνα.

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια της Πυραμίδας Σωστής Διατροφής για Παιδιά, εξηγήθηκε στους μικρούς μαθητές η έννοια της ισορροπίας, της ποικιλίας και του μέτρου που πρέπει να έχουν στη διατροφή τους, ώστε να εξασφαλίσουν γερά και δυνατά δόντια. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη συχνότητα με την οποία πρέπει να καταναλώνουν τα τρόφιμα από κάθε ομάδα και στη σπουδαιότητα του βουρτσίσματος των δοντιών τους, μετά από κάθε γεύμα. Το ενδιαφέρον των παιδιών για συμμετοχή στη συζήτηση ήταν αμείωτο, αναφέροντας τις δικές τους διατροφικές συνήθειες και προτιμήσεις. Τέλος, προκειμένου να εμπεδώσουν τα παιδιά τις διατροφικές πληροφορίες, έπαιξαν, με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό, ένα παιχνίδι-κολάζ, «Το χαρούμενο και το λυπημένο δόντι».

 DSC00160MKO_

Συγγραφέας άρθρου: Child Nutrition -

Γράψτε το σχόλιό σας.

* Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, με πεζοκεφαλαία

Copyright © 2013 - Child’s Nutrition. All Rights Reserved.
WebOlution design & development